Немска овчарка

Go down

Немска овчарка

Писане  the_horse_whisper on Пет Яну 25, 2008 7:22 pm

Немската овчарка е порода кучета. Известна още като "Елзаска порода". Най-често немската овчарка е жълто-кафява до светлосива - сива и/или светло-жълта; чисто сива; сива със или без петна; чисто бяла; или пък чисто черна или черна с бели косми по гърдите. Козината може да е къса, средна или дълга. Ушите трябва да са предимно изправени нагоре, освен когато кучето е уплашено или изразява подчинение Международна клафификация: ФР Германия, №166 по МФК с височина на холката: женска 55-60 см, мъжки 60-65 см; и с тегло: женска 22-32 кг, мъжки 30-40 кг.

Немската овчарка (Немско овчарско куче) е най-известната порода кучета, синоним на вярност към стопанина и семейството. Кучетата от породата са предпочитани за охрана на държавните граници, безценни помощници на органите на реда и незаменими пазители на семейното имущество. Създатели на породата са Артур Майер и Макс фон Щефаниц.

Средната тежина на немските овчарки е 35 кг, но за целите на граничната полиция и служба "Полиция" въобще се използват екземпляри със значително по-големи размери.

Кучетата от тази порода са известни със своята привързаност и жертвоготовност за семейството, което се грижи за тях. Те защитават стопаните си с риск за собствения си живот, като същевременно са дисциплинирани, умни, игриви, недоверчиви към непознати хора, издържливи на пътуване, безсъние и натоварване. Парадоксално е, че немските овчарки не нападат деца и дори котки. Враждебни са предимно към непознати хора.

За целите на националната сигурност немската овчарка е незаменима заради силно развитото си обоняние, посредством което намира без усилие наркотици, някои боеприпаси и пресни следи при издирване на престъпници.

Кучетата от породата са търпеливи, приспособими и излъчват самоувереност и самочувствие. Имат бърз бяг в тръс и удължена крачка без съществено поклащане на гръбната линия. Имат сангвиничен тип нервна система - силен и уравновесен, при някои - до холеричен - силен, но неуравновесен, без неуравновесеността да се отнася към сигурността на стопаните. Кучетата от породата имат характер, което особено силно ги обвързва с човешкото семейство.

avatar
the_horse_whisper
шептящата

Брой мнения : 153
Registration date : 05.01.2008

Вижте профила на потребителя http://horses.nice-forum.net

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите